hits

De sise dagene - magebilder

  • 12.01.2018, 17:38

Det begynner å bli et par dager siden sist jeg var innom bloggen! Uken har virkelig gått i ett og tiden går så raskt, alt for raskt! Formen er veldig fin, jeg kjenner litt på at jeg blir fortere sliten og utmattet, og har virkelig et behov for pauser nå og da i hverdagen. Jeg trener nesten hver dag og det hjelper mye på ryggsmertene, selv om jeg ikke blir helt av  med de.. Men, noe må man vel ofre for å skape et nytt liv eller hva?

Fokuset på å få i seg sunn og riktig næring blir bare større for hver dag som magen vokser. Jeg ønsker at lille i magen skal få alt den trenger gjennom kostholdet mitt og jeg vil gi et best mulig utgangspunkt til bebis. Det hjelper også meg selv i hverdagen når det kommer til både energi og selvfølelse. Jeg skal ikke legge skjul på at det finnes utfordringer og negative sider ved å se kroppen forandre seg såpas mye. 

Denne uken har jeg fått fikset både vippene og neglene mine og gud hvor deilig det var med utskiftning og påfyll! Super fornøyd som alltid. Jeg fikser vippene mine hos Sigrid ved Pene damer og neglene mine hos Maren ved beautynailsbymaren (Ela klinikken). Dette er da i Trondheim for de som lurer!

Vi har også fått handlet en del baby greier og har for alvor begynt planleggingen av babyrommet. Jeg har vært opp og ned på pinterest for inspirasjon. Jeg gleder meg til å få stelt i stand rommet og kommer til å dele bilder av rommet her på bloggen!

Nå står det avslapning for tur med bena høyt. Hva er dine planer for helgen?

Hjemmelagde sunne energibarer // Oppskrift

  • 09.01.2018, 18:48

Hei og god tirsdagskveld! Håper uken din så langt har vært fin, det har i hvertfall min vært. Jeg har allerede fått lagt inn to treningsøkter, en i går og en i dag, så uken har startet bra. I går slo jeg til på kjøkkenet som en riktig husmor og kokkelerte meg frem til både middag og snacks. Jeg er egentlig ikke spesielt flink eller begeistret når det kommer til matlaging, men har jeg tid og motivasjon er det faktisk ikke så værst å tilbringe litt tid på kjøkkenet! Hvem skulle trodd?

Jeg laget en sunn, kremet fiskesuppe til middag i går og den ble veldig god! Med mye grønnsaker og en relativt mager suppe på lett creme fraiche, med laks som fisk og litt syrlige innslag av sitron ble middagen veldig god! 

Til kvelds fikk jeg besøk av ei venninne og hun hjalp meg med å lage energibarer! Jeg er ekstremt glad i søtsaker og spiser gjerne energibarer av de fleste slag, det er jo så utrolig godt! Men energibarer er jo som kjent, relativt dyrt og når man kjøper energibarer i butikk er det jo alltids mye forskjellige tilsetningsstoffer i oppskriften. Jeg kikket litt rundt på nettet i går og fant en oppskrift jeg bestemte meg for å teste ut og de ble utrolig gode! Det er en del kalorier og naturlig sukker i disse barene, men ingrediensene er naturlige og det er jo som sagt en energibar. De passer bra til etter trening, skiturer eller når du trenger en pick me up i eksamenslesing/skolearbeid osv. Men jeg anbefaler ikke å spise på mengder av disse, da får du i deg ekstremt mye kalorier og sukker! De ble jo forsåvidt ganske mettende, så du vil jo absolutt ikke behøve mer enn en om gangen!

Oppskriften fant jeg på Norges cøliaki forening sine nettsider. Jeg har ikke gluten allergi og benyttet meg av gluteninnholdige produkter og brukte noe mer sjokolade enn hva som var i oppskriften:

Da jeg fulgte denne oppskriften ble det totalt 20 energibarer, hvorav en inneholder: 184 kcals, 45 g karbohydrator, 17 g fett og 7 g protein. 

Du trenger:

150 g finhakket mandler - 100 g havregryn - 150 g müsli - 80 g tørket tranebær - 1.5 dl flytende akasie honning - 2 ss appelsinjuice - 100 g mørk kokesjokolade - 100 g lys kokesjokolade 

Begynn med å finhakk mandlene og deretter rister du mandlene sammen med havregryn i ovnen på 200 grader i 5 minutter. Mens dette godgjør seg i ovnen blander du appelsinjuice med honning i en kjele og gir det et oppkok. Etter fem minutter i ovnen tar du ut platen og blander så mandlene og havregryn i en bolle sammen med appelsinjuice og honningen. Tilsett müsli og tranebær i denne blandingen. La blandingen avkjøle i et par minutter før du heller blandingen i en firkantet form og presser den sammen (husk bakepapir i bunnen). Så setter du formen i kjøleskap i 30 minutter/1 time. Jeg lot det stå i 40 minutter ca. Deretter smelter du sjokoladen over et vannbad. Når sjokoladen er smeltet tar du ut formen fra kjøleskapet og heller sjokoladen over blandingen slik at du får et sjokolade lag som topping. Så setter du blandingen tilbake i kjøleskapet og lar den stå til sjokoladen er stivnet. Voila! Så er barene klare for servering, del de opp i ønsket tykkelse og form. Alt ettersom. Barene oppbevares kjølig! 

Yum! Super gode..

I dag har jeg vært å trasket litt rundt på shopping og deretter lunsj med ei venninne. Jeg er ekstremt dårlig på å knipse bilder, men jeg tok et bilde før jeg gikk ut døren. Jeg fikk egentlig ikke shoppet noe, men jeg har to pakker jeg må få hentet ut på postkontoret med litt nye godsaker til klesskapet! 

Hvordan har uken din vært så langt?

 

Hverdags glam - før og etter

  • 03.01.2018, 18:42

Første youtube video for 2018 er klar! Jeg gikk for en hverdags glam eller hverdags makeup om du vil for denne videoen. Det er verdt å nevne at selv om dette er en hverdags look vil det for mange være å kategorisere som mye sminke til hverdagen. Men for meg er dette akkurat perfekt! Jeg bruker mye sminke og kjører på med "full face" selv på en helt ordinær dag. Hvorfor ikke være litt ekstra om du vil? Så denne kan du fint kjøre på med om du skal på skole eller jobb! Hvis det blir litt mye for deg kan denne looken også brukes for en shopping tur eller eventuelt lunsj med venninner. Kanskje jeg skal prøve meg på en litt lettere hverdags makeup som passer for de som går skole ved neste video? 

Jeg håper du liker videoen og gjerne subscribe til min youtube kanal hvis du ønsker å se flere! Husk å endre kvaliteten på videoen til 1080p ved å trykke på det lille tannhjulet!

Sjekk ut før og etter bildene under videoen!

 


- Før -

 

- Etter -

Meg og bolla på trening

  • 03.01.2018, 14:43

Banan pannekaker: - Litt over en halv banan - Ett egg - Salt. Stekes i panne på lav varme. Jeg har toppet pannekakene med mager cottagecheese, resten av bananen og blåbær. Mulighetene er uendelige for hva du ønsker å toppe pannekakene med, men dette er en veldig kjapp og enkel løsning for de på farta! Og utrolig godt!

Nytt år, nye muligheter? Jeg tipper det er mange der ute som har satt seg nyttårsforsett når det kommer til sin egen livsstil. Kanskje du har planlagt å begynne å trene, kutte ut unødvendig sukker og fet mat? Da er du nok ikke alene. Et nytt år føles som en fersk start med blanke ark - hvor man kan gjøre hva man vil og klare hva man vil. Sannheten er jo at man egentlig ikke behøver det magiske årsskifte for å sette seg mål og jobbe mot de. Men nå er det jo en gang sånn at vi setter oss nyttårsforsetter og det er jo absolutt ikke feil å begynne et nytt år med planer for hvordan man ønsker å komme ut av året. 

Jeg har selv mine tanker om hva jeg ønsker å oppnå for 2018 og jeg ønsker å sette meg konkrete mål for tiden fremover. Ikke kun på fitness fronten, men også økonomisk og på opplevelses fronten. 2018 blir nok et begivenhetsrikt år med tanke på at jeg skal bli mamma for første gang i april allerede, noe jeg ser utrolig mye fram til! Jeg er sikker på at jeg har en spennende tid i vente med mye nytt! Men jeg ønsker også å vedlikeholde en aktiv livsstil før og etter fødsel, både for min egen selvfølelse og for lille i magen sin del.  

Jeg har i hvertfall startet året med to treningsøkter, en i går og i dag. Med alle disse rygg plagene graviditeten har ført med seg er det blitt nødvendig for meg å trene styrke og holde meg bevegelig uten for mye belastning. Riktig nok ble det kondisjon både i går og i dag, og det kjentes skikkelig digg ut! Som om julematen bare drives ut av kroppen gjennom svette.. haha det hørtes ekstremt ekkelt ut, men det er sant! Men for å opprettholde en sunn livsstil er det jo virkelig hva du putter inn i kroppen din det som teller. Jeg er generelt sunn og har vært det over lengre tid, jeg koser meg selvfølgelig av og til med både sjokolade og litt fetere mat jeg som alle andre, men i hovedsak spiser jeg næringsrik mat som gjør godt for kroppen. 

Jeg elsker å starte dagen med en grønn smoothie, som den under her. Spinat inneholder mange viktige og gode næringsstoffer og hvis du mikser to håndfuller med spinat i en smoothie med en søt banan kjenner du heller ingen smak av spinaten (hvis du ikke syns det er så digg). 

Grønn smoothie: - Fersk spinat - En banan - Et glass med mandel melk: Blendes sammen i en stavmikser eller blender, klar til å nytes med en gang! Jeg pleier å ha alt av ingredienser i kjøleskapet slik at smoothien er kald og kan drikkes med en gang. 


 

Meg og lille på trening, haha. Har du noen ønsker og mål for 2018 du har satt deg? 

Min hverdagssminke - favoritt produkter

  • 02.01.2018, 14:56

Jeg som mange andre har mine rutiner når det kommer til sminke og hverdagsrutiner! Jeg syns jo sminke er utrolig moro og elsker å prøve nye produkter og merker. Men jeg har min faste hverdagslook med produkter jeg vet jeg liker og en rutine på hvordan jeg legger makeupen. Jeg tenkte å dele mine absolutt favoritt sminke produkter jeg bruker fast hver dag! Disse har blitt mine must haves det siste året og jeg elsker resultatet sminken gir huden min!

Mine must for hverdags sminken er: 

💖 Et feilfritt resultat

💖 At sminken holder en hel dag (super viktig!)

💖 At sminken føles lett på huden og ikke gir noen reaksjoner


 

1. Basen

Når jeg står opp om morgenen påfører jeg alltid fuktighetskrem til ansiktet. Etter denne har fått satt seg i huden begynner jeg makeupen med en primer. Primeren jeg bruker er fra Too faced sin hangover primer. Denne dufter SÅ godt! Jeg elsker lukten av kokos. Huden føles noe klissete/sticky etter påføring og jeg føler at dette hjelper foundationen til å sette. Jeg ønsker at primeren skal føles som et lag på huden slik at sminken ikke synker inn i porene. 

Deretter blander jeg to foundations: Nars sin all day luminous weightless foundation og denne bruker jeg i fargen stromobli. Deretter går jeg inn med Urban decay sin all nighter foundation i fargen 5.0. Sistnevnte er en fult dekkende foundation og kanskje ikke noe alle og enhver er komfortabel med å bruke til hverdags da den er ganske "heavy". Personlig liker jeg å bruke sminke og ønsker at sminken min er såkalt full coverage. 

For å dekke samt lysne under øyne og panne bruker jeg her også to forskjellige produkter. Jeg bytter på hvilken jeg bruker rett og slett fordi jeg liker begge så godt! Først ut er Tarte cosmetics shape tape concealer og min andre favoritt er nars sin creamy concealer i fargen custard.

2. Bryn

Som mange andre sverger jeg til Anastasia sin brow pomade til å fylle ut brynene mine. Dette produktet er så ekstremt enkelt å bruke og med litt øvelse kan hvem som helst ha "brows on fleek" med denne pomaden. Love! Jeg bruker fargen medium brown og jeg avslutter med en clear brow gel fra samme merke. 

3. Setting

Jeg var litt usikker på hvor jeg skulle plassere "setting" i dette innlegget, jeg har nemlig to runder med setting. Etter alt av flytende sminke er lagt (primer, foundation og concealer) går jeg over området under øynene, under kinnbeina, nesetippen, haken og pannen min med Laura mercier sitt setting pudder i translucent. Dette er en game changer! Sliter du med at makeupen ikke sitter utover dagen, opplever at enkelte områder av ansiktet ser oljete ut eller er på utkikk etter en flawless hud er dette produktet du behøver. Jeg sverger til dette pudderet og det er ikke et steg jeg misser! 

Urban decay sin all nighter setting spray er et produkt jeg bruker når alt av sminke er lagt ferdig. Denne hjelper sminken til å holde de ekstra timene uten at du behøver en fix up i løpet av dagen eller kvelden!

4. Bronze, blush og highlight

Jeg har prøvd mye forskjellig når det kommer til denne kategorien og det er vel her jeg gjerne eksperimenterer litt ekstra og skifter ut produkter litt oftere. Allikevel har jeg noen favoritter jeg alltid går tilbake til og som har blitt mine "go tos". For å gi huden litt sol farge og varme opp ansiktet bruker jeg et pudder fra mac! Denne heter for skin mineralizer og er i fargen dark. Fargen har en fin varme over seg og ser veldig naturlig ut på huden, som om du har vært en tur i sola! (ish)

For å gi kinnene mine litt ekstra farge bruker jeg paletten over som er kjøpt fra BH cosmetics. Dette er nok det rimeligste produktet i akkurat dette innlegget, men det gjør virkelig jobben sin! Som dere ser er det mange farger å velge mellom og du kan variere fra dag til dag hvilken farge du er in the mood for. 

Jeg elsker elsker elsker highlightere! Jeg digger at dette har blitt en så stor trend de siste årene. Jeg har mange forskjellige highlightere fra alle mulige merker, men hverdags favoritten min er fargen Rodeo drive fra Ofra. Du behøver virkelig ikke mye av dette produktet for å skinne. 

5. Lepper

Jeg liker å fremheve leppene mine på selv en helt vanlig dag. Lip linerne fra kylie cosmetics er så så gode og jeg aner virkelig ikke hvor mange jeg har nå! De holder så lenge, er utrolig enkle og påføre ettersom at de er såpas kremete i konsistensen. Fargen jeg bruker til hverdags er exposed. Denne er i en bruntone og er veldig subtle for hverdag. Etter jeg har påført lineren går jeg over med lepomade for å fukte leppene. Føler jeg meg litt ekstra en dag slenger jeg på en gloss over. Mine favoritt glosser for tiden er fra Anastasia, disse er ekstremt gode, pigmenterte og tørker ikke ut leppene. Favoritt fargen som du ser over er undressed. 


De aller fleste av produktene nevnt over kan kjøpes på kicks. Produkter som nars, tarte og kylie cosmetics handler jeg fra utenlandske nettsider. 

 

Gravid er som en sykdom

  • 01.01.2018, 13:57

"Å være gravid er som å ha en sykdom". Nei, det er jo absolutt ikke som en sykdom, men søren heller! Enkelte dager føles det ut som jeg er skikkelig syk - rett og slett. Det er ingen menneskerett å kunne bære frem et barn med sin egen kropp og hvis man ønsker barn og er så heldig å ha muligheten til å få være gravid er det noe man absolutt burde verdsette og være takknemlig for. Det er jeg. Jeg er gravid, jeg er over halvveis inn i svangerskapet og magen vokser for hver dag som går. Jeg kjenner liv hver eneste dag og det er en helt spesiell og magisk følelse. Jeg har en liten person, et menneske inne i magen min. Og denne personen vokser seg sterkere og større for hver dag som går. Jeg vil gjerne få dele min erfaring av det å være gravid.

De aller fleste dagene så langt har vært så flotte og det å være gravid er vanskelig å beskrive, men jeg er ekstremt glad for å være her jeg er i dag. Men noen av dagene har vært tyngre enn andre.. Fra før den dagen jeg fikk en positiv graviditetstest merket jeg at noe var annerledes, det var noe som ikke stemte med kroppen min. Jeg jobber som restaurantsjef og jeg minnes en situasjon hvor jeg begynte å gråte på jobb på grunn av en mindre hyggelig gjest. Jeg har tidligere opplevd å bli frustrert over enkelte menneskers oppførsel mot personer i servicenæringen, men denne dagen tok jeg raskt til tårene og jeg husker at situasjonen kjentes håpløs ut. Jeg presset tårene tilbake, men de var ikke til å stoppe. Jeg forstod ikke helt min egen reaksjon til situasjonen - jeg er jo sterkere enn dette? Jeg tar meg ikke nær av enkelt menneskers uvitenhet og mangel på vanlig høflighet? Jeg må være overarbeidet, sovet lite eller kanskje jeg har en dårlig dag? Er det PMS? 

Da jeg kom hjem fra jobb denne kvelden, sliten og nedenfor, var jeg endelig klar for den varme og gode senga mi som jeg hadde lengtet sånn etter. Jeg la meg ned med hodet på puta, lukket øynene og da kjente jeg det. En enorm kvalme kom over meg som lyn fra klar himmel. Jeg spratt opp og løp ut av senga, jeg ble veldig uvel. Men jeg kjente meg ikke varm og ikke syk på andre måter, kun en plutselig bølge av kvalme som kastet seg over meg. Er det noe jeg har spist? Er jeg overarbeidet? Har jeg spist for lite? Tankene svirret. Jeg sendte en tekstmelding til kjæresten min som selv var på vei hjem fra jobb. "Jeg er så kvalm, men jeg føler meg ikke syk. Jeg er bare utrolig kvalm". Hans tanker gikk rett dit mine enda ikke hadde kommet: "Er du gravid?" 

Det tok et par sekunder å la hjernen fordøye denne tanken. "Kanskje.. Jeg går å kjøper en test i morgen". Da skrev kjæresten min en melding tilbake som ga meg sommerfugler og en varm beroligende følelse i hele kroppen: "Hvis du er det - da blir jeg glad"

Dagen etter kjøpte jeg to tester og jeg var fortsatt like kvalm. Kvalmen kom og gikk, det hjalp å spise. Jeg klarte ikke å vente med den første testen og tok den med en gang jeg kom hjem: negativ. Okei, kanskje jeg bare er litt småsyk eller at kroppen brygger på noe? Men jeg hadde én test igjen og den skulle tas. Jeg hadde lest meg opp på at graviditetstester bør tas på morgenen for et sikrere resultat. Morgenen etter tok jeg test nummer to: negativ.

Da var det klart - jeg er ikke gravid. Dagene videre gikk som normalt, jeg var litt små kvalm fra tid til annen hver eneste dag. Jeg kjente meg trett og sliten i hele kroppen og begynte å lure på om det var en ferie eller en liten pause fra hverdagen som måtte til for at kroppen skulle finne tilbake til sitt gamle jeg. Etter en drøy uke gikk jeg til innkjøp av en ny test - alle disse symptomene og kanskje den viktigste av dem alle snakket for seg selv: mensen uteble, jeg måtte ta en ny test. Denne gangen tok jeg den midt på dagen og jeg forventet at denne også skulle bli negativ. Men jeg måtte sjekke en siste gang for sikkerhetens skyld. 

Positiv. Testen var positiv, er jeg gravid? Lille meg? Jeg tok flere tester og en tur til legen: positiv, positiv og positiv. Jeg fikk den bekreftelsen jeg behøvde, det var ingen tvil lengre. Mange tanker svirret igjennom hodet mitt og det var mange følelser som ble satt i sving og jeg var glad. Dagene gikk, men selv om glede og begeistring tok opp store deler av hverdagen min var den fysiske formen dalende. Jeg ble dårligere for hver dag som gikk og kvalmen var kommet for å bli. Jeg var kvalm hver eneste dag, til alle døgnets tider og mat smakte ikke lenger det samme. Mat som jeg vanligvis spiste daglig, smakte plutselig vondt. Jeg måtte finne meg nye rutiner i hverdagen. Å fungere på jobb var en utfordring: toalett besøkene ble hyppigere og småspisingen tok seg opp. Å småspise var en liten demper for kvalmen, men den forsvant allikevel ikke helt. Jeg husker tankene mine den gang da: "Jeg er ikke syk og jeg er ikke smittsom - Jeg er bare gravid - jeg kan være på jobb". 

Når jeg ser tilbake på den første tiden i graviditeten min den dag i dag angrer jeg på at jeg ikke roet ned og sakket tempoet. Jeg burde lyttet til kroppen min og lest signalene. Jeg har alltid tenkt selv og hørt andre si: å være gravid er ikke en sykdom. Det er helt korrekt - du er ikke syk, men å være gravid er en tilstand. Kroppen din blir utsatt for en ekstrem påkjenning av hormoner og forandringer - både fysisk og psykisk. Det er lov å roe ned, lytte til kroppen sin og ta pauser. Ta en pust i bakken. Jeg vet nå at jeg skulle alliert meg med noen på arbeidsplassen, en av mine ledere angående situasjonen. Jeg jobbet fulltid og mer til mens alle disse forandringene herjet i kroppen min: kvalm, trøtt og hormonell. Litt av en cocktail eller hva? Jeg følte meg som et monster til tider og jeg gråt ofte, uten å riktig forstå hvorfor. Jeg var utslitt. 

Dagen kom, vi var endelig over kneika på 12 uker og kunne endelig begynne å dele nyheten med andre rundt oss. Det føltes godt og som en stor lettelse for meg. Kvalmen begynte å stilne og jeg merket at energinivået begynte å ta seg opp for hver dag som gikk. Mat begynte endelig å smake normalt igjen og det føltes ut som jeg endelig fikk kroppen min tilbake. 

Om et par uker runder jeg opp til tredje trimester og siste del av graviditeten. Kvalmen har uteblitt siden første trimester og jeg har mer energi til overs nå enn tidligere. Jeg har en del smerter i rygg og jeg sover dårlig om nettene. Jeg legger meg tidlig og tar meg gjerne en power nap i løpet av dagen for å ta igjen den tapte søvnen fra nattens timer. Jeg vrir og vender på meg mye om natten og våkner ofte av at ryggsmertene har tatt seg opp. De er verst om nettene. Enkelte netter våkner jeg med kramper i en eller begge leggene mine - noe som er veldig smertefullt og ikke minst frustrende. Men jeg kjenner deg inni meg, du rører deg  og sparker som aldri før og jeg håper du har det godt der inne. Jeg gleder meg sånn til å møte deg. Så hvis jeg må takle smerter, kramper og følelsen av at kroppen min er på utlån et par måneder til så får det bare være, du er et mirakel og jeg føler meg veldig heldig. 

Nei jeg er ikke syk - men, jeg er gravid. Og det er lov å lytte til signalene kroppen din gir deg. Det er lov å kjenne på at enkelte dager ikke er like gode. Det er lov å ta en pause.

Processed with VSCO with m5 preset

Sophie Lund

Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Sophie Lund og jeg er en 25 år gammel jente. Jeg har en lidenskap innenfor kosmetikk og makeup som jeg ønsker å dele med andre! Jeg har en youtube kanal under samme navn hvor jeg deler mine makeup videoer. Denne bloggen handler for det meste om meg og mitt, skjønnhet, mote og bilder. Forhåpentligvis blir dette en lettlest blogg hvor man kan skjemme seg bort med "tom" lesing og påfyll av sminke, mote, interiør og alt det som følger med i hverdagen min. Jeg kan kontaktes på: sophielundt@gmail.com

Search

Bloggdesign