hits

Hjemmelagde sunne energibarer // Oppskrift

Hei og god tirsdagskveld! Håper uken din så langt har vært fin, det har i hvertfall min vært. Jeg har allerede fått lagt inn to treningsøkter, en i går og en i dag, så uken har startet bra. I går slo jeg til på kjøkkenet som en riktig husmor og kokkelerte meg frem til både middag og snacks. Jeg er egentlig ikke spesielt flink eller begeistret når det kommer til matlaging, men har jeg tid og motivasjon er det faktisk ikke så værst å tilbringe litt tid på kjøkkenet! Hvem skulle trodd?

Jeg laget en sunn, kremet fiskesuppe til middag i går og den ble veldig god! Med mye grønnsaker og en relativt mager suppe på lett creme fraiche, med laks som fisk og litt syrlige innslag av sitron ble middagen veldig god! 

Til kvelds fikk jeg besøk av ei venninne og hun hjalp meg med å lage energibarer! Jeg er ekstremt glad i søtsaker og spiser gjerne energibarer av de fleste slag, det er jo så utrolig godt! Men energibarer er jo som kjent, relativt dyrt og når man kjøper energibarer i butikk er det jo alltids mye forskjellige tilsetningsstoffer i oppskriften. Jeg kikket litt rundt på nettet i går og fant en oppskrift jeg bestemte meg for å teste ut og de ble utrolig gode! Det er en del kalorier og naturlig sukker i disse barene, men ingrediensene er naturlige og det er jo som sagt en energibar. De passer bra til etter trening, skiturer eller når du trenger en pick me up i eksamenslesing/skolearbeid osv. Men jeg anbefaler ikke å spise på mengder av disse, da får du i deg ekstremt mye kalorier og sukker! De ble jo forsåvidt ganske mettende, så du vil jo absolutt ikke behøve mer enn en om gangen!

Oppskriften fant jeg på Norges cøliaki forening sine nettsider. Jeg har ikke gluten allergi og benyttet meg av gluteninnholdige produkter og brukte noe mer sjokolade enn hva som var i oppskriften:

Da jeg fulgte denne oppskriften ble det totalt 20 energibarer, hvorav en inneholder: 184 kcals, 45 g karbohydrator, 17 g fett og 7 g protein. 

Du trenger:

150 g finhakket mandler - 100 g havregryn - 150 g müsli - 80 g tørket tranebær - 1.5 dl flytende akasie honning - 2 ss appelsinjuice - 100 g mørk kokesjokolade - 100 g lys kokesjokolade 

Begynn med å finhakk mandlene og deretter rister du mandlene sammen med havregryn i ovnen på 200 grader i 5 minutter. Mens dette godgjør seg i ovnen blander du appelsinjuice med honning i en kjele og gir det et oppkok. Etter fem minutter i ovnen tar du ut platen og blander så mandlene og havregryn i en bolle sammen med appelsinjuice og honningen. Tilsett müsli og tranebær i denne blandingen. La blandingen avkjøle i et par minutter før du heller blandingen i en firkantet form og presser den sammen (husk bakepapir i bunnen). Så setter du formen i kjøleskap i 30 minutter/1 time. Jeg lot det stå i 40 minutter ca. Deretter smelter du sjokoladen over et vannbad. Når sjokoladen er smeltet tar du ut formen fra kjøleskapet og heller sjokoladen over blandingen slik at du får et sjokolade lag som topping. Så setter du blandingen tilbake i kjøleskapet og lar den stå til sjokoladen er stivnet. Voila! Så er barene klare for servering, del de opp i ønsket tykkelse og form. Alt ettersom. Barene oppbevares kjølig! 

Yum! Super gode..

I dag har jeg vært å trasket litt rundt på shopping og deretter lunsj med ei venninne. Jeg er ekstremt dårlig på å knipse bilder, men jeg tok et bilde før jeg gikk ut døren. Jeg fikk egentlig ikke shoppet noe, men jeg har to pakker jeg må få hentet ut på postkontoret med litt nye godsaker til klesskapet! 

Hvordan har uken din vært så langt?

 

3 kommentarer

buroyfoto

09.01.2018 kl.19:06

Takk for at du delte oppskriften :) Så kjempeegode ut!

Sophie Lund

09.01.2018 kl.19:07

buroyfoto: Anbefaler å teste de ut! Super gode :-)

Kristine Larsen

09.01.2018 kl.23:03

Åhhh det så nydelig ut! Må testes

Skriv en ny kommentar

Sophie Lund

Sophie Lund

25, Trondheim

Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Sophie Lund og jeg er en 25 år gammel jente. Jeg har en lidenskap innenfor kosmetikk og makeup som jeg ønsker å dele med andre! Jeg har en youtube kanal under samme navn hvor jeg deler mine makeup videoer. Denne bloggen handler for det meste om meg og mitt, skjønnhet, mote og bilder. Forhåpentligvis blir dette en lettlest blogg hvor man kan skjemme seg bort med "tom" lesing og påfyll av sminke, mote, interiør og alt det som følger med i hverdagen min. Jeg kan kontaktes på: sophielundt@gmail.com

Kategorier

Arkiv